Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banana split-semlor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Semlor är verkligen kalasgoda som de är. Men är det fest så är det fest, och då passar inget bättre än dessa uppdaterade bakverk som är en blandning av semla och den syndigt goda desserten banana split. Mjölkfria

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vetedeg: Smält smöret. Smula ner jästen i en degbunke. Krossa kardemummakärnorna i en mortel och blanda med mjölken i en kastrull.Värm upp tills vätskan är fingervarm och häll sedan över jästen. Rör runt tills jästen har löst sig.
  2. Häll nu på socker, salt, smält smör och nästan allt vetemjöl. Knåda degen i en hushållsassistent eller för hand i 10 minuter. Känns den för lös och kladdig är det bara att tillsätta det resterande mjölet. När du har en smidig deg täcker du över den med en kökshandduk och låter jäsa i 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Vänd upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 10 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Täck över med en kökshandduk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Grädda i ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Chokladkräm: Hacka den mörka chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller i en kastrull. Häll ner smält choklad, mandelmassa och grädde i en matberedare och mixa till en slät kräm. Du kan även mosa ihop allt med en gaffel.
  6. Vaniljgrädde: Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med florsocker och vanilj.
  7. Skär av toppen på vetebullarna och gröp ur innandömet. Fyll håligheten med chokladkrämen. Spritsa vaniljgrädden över. Skiva bananerna och jordgubbarna och fördela över den spritsade grädden. Lägg på locket och ringla över chokladsås och strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.