Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett gott bröd utan tillsatt fett och socker. Perfekt att baka om man har mogna bananer över eller bara är sugen på ett snabbakat bröd. Smakar lite sött eftersom det innehåller bananer, men är väldigt gott med lite smör och ost på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Skala bananerna och mosa dem.
  3. Vänd ner bananmassan i mjölblandningen och tillsätt yoghurt och mjölk. Blanda ihop till en smidig deg, den ska vara lite kladdig.
  4. Klicka ut till bullar eller baka ut som en stor kaka. Kan även hällas i en form och gräddas som en limpa.
  5. Grädda i ca 15 minuter om du gör bullar, annars lite längre. Passa och kolla när det verkar färdigt. Låt svalna på galler.
  6. Servera med lite smör och ost eller bara som det är.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tixip 4 januari 2011

    Superenkelt, supergott! Stillar eftermiddagssuget perfekt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.