Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banancheesecake

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Med sin fylliga banansmak och knapriga chokladbotten är denna cheesecake en riktig fullträff. Dina gäster blir garanterat imponerade av dina bakkunskaper.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Om du använder Oreokex, eller andra kex med fyllning, dela dem och skrapa bort fyllningen.
  2. Mixa kexen i en matberedare tills de krossats. Du kan även smula sönder kexen genom att lägga dem i en påse och sedan krossa dem med en brödkavel. Rör samman smöret och kexsmulorna.
  3. Tryck ut massan i botten på en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  4. Mixa färskost, socker, bananer, ägg, vaniljsocker och citronsaft till en slät kräm, gärna i en mixer eller matberedare.
  5. Häll krämen i pajformen. Grädda pajen ca 45 minuter eller tills krämen stelnat. Låt cheesecaken svalna.
  6. Värm juice och vatten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp bladen och låt dem rinna av.
  7. Rör ner gelatinbladen i den varma juicen, ett i taget. Låt juicen svalna lite, tills den börjar stelna. Fördela toppingen över kakan och ställ den att stelna helt i kylen.
  8. Halvera passionsfrukterna och skeda ut fruktköttet över kakan strax före servering.
  9. Testa gärna olika typer av kex till bottnarna som chocolate chip cookies, fullkornspepparkakor eller frasiga havrekakor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.