Med sin fylliga banansmak och knapriga chokladbotten är denna cheesecake en riktig fullträff. Dina gäster blir garanterat imponerade av dina bakkunskaper.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Om du använder Oreokex, eller andra kex med fyllning, dela dem och skrapa bort fyllningen.
- Mixa kexen i en matberedare tills de krossats. Du kan även smula sönder kexen genom att lägga dem i en påse och sedan krossa dem med en brödkavel. Rör samman smöret och kexsmulorna.
- Tryck ut massan i botten på en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
- Mixa färskost, socker, bananer, ägg, vaniljsocker och citronsaft till en slät kräm, gärna i en mixer eller matberedare.
- Häll krämen i pajformen. Grädda pajen ca 45 minuter eller tills krämen stelnat. Låt cheesecaken svalna.
- Värm juice och vatten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp bladen och låt dem rinna av.
- Rör ner gelatinbladen i den varma juicen, ett i taget. Låt juicen svalna lite, tills den börjar stelna. Fördela toppingen över kakan och ställ den att stelna helt i kylen.
- Halvera passionsfrukterna och skeda ut fruktköttet över kakan strax före servering.
- Testa gärna olika typer av kex till bottnarna som chocolate chip cookies, fullkornspepparkakor eller frasiga havrekakor.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar