Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banancupcakes med gräddkolafluff

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Muffinsarna blir extra saftiga av mosade bananer i smeten. De toppas sedan med ett smarrigt godisfluff. Prova att byta ut gräddkolan mot något annat, tex Daim, Toblerone eller skumbananer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sjud försiktigt grädden, den ska inte koka! Lägg den finhackade kolan i en bunke och rör ner grädden. Rör om försiktigt tills kolan löser upp sig helt. Täck med plastfolie direkt på ytan. Ställ in och låt stå i frysen i 45-60 minuter, eller i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa smör och socker vitt och luftigt. RÖr ner äggen, ett i taget. Dela bananerna i bitar. Mixa dem fint och rör ner i smeten.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd om med stora tag.
  5. Fyll formarna upp till 3/4 och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt kallna.
  6. Vispa upp gräddkolafluffet med en elvisp. Spritsa ut på cupcakesen. Pudra över kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.