Muffinsarna blir extra saftiga av mosade bananer i smeten. De toppas sedan med ett smarrigt godisfluff. Prova att byta ut gräddkolan mot något annat, tex Daim, Toblerone eller skumbananer.
Instruktioner
- Sjud försiktigt grädden, den ska inte koka! Lägg den finhackade kolan i en bunke och rör ner grädden. Rör om försiktigt tills kolan löser upp sig helt. Täck med plastfolie direkt på ytan. Ställ in och låt stå i frysen i 45-60 minuter, eller i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker vitt och luftigt. RÖr ner äggen, ett i taget. Dela bananerna i bitar. Mixa dem fint och rör ner i smeten.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd om med stora tag.
- Fyll formarna upp till 3/4 och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt kallna.
- Vispa upp gräddkolafluffet med en elvisp. Spritsa ut på cupcakesen. Pudra över kakao.
Publicerat den
14 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar