Saftiga och goda är dessa frallor som jäses över natten och bakas ut på morgonen.
Instruktioner
- Dagen innan:
- Smula jästen i en bunke. Häll kallt vatten över jästen och rör tills den lösts upp. Mosa bananen. Blanda ner bananen, salt, honung samt olja. Tillsätt krossade linfrön, grahamsmjöl, vetemjöl samt vetemjöl special och rör ihop till en lätt fast deg. Låt degen jäsa under plastfolie i kylskåpet eller annan kall plats under natten.
- Dagen efter:
- Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp och knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma lagom stora bullar och lägg på en bakplåt, klädd med bakplåtspapper eller i en muffinsplåt med bakplåtspapper. Toppa med lite kruskakli och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på ett galler utan bakduk.
Publicerat den
8 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar