Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En god viktväktarkaka där sötningsmedel används i stället för socker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en form, ca 35x30 cm till 20 bitar eller en långpanna till 40 bitar, med lite av margarinet och smält resten i mikro eller i en liten kastrull. Låt svalna något.
  2. Mosa bananerna. Vispa äggen i en skål tillsammans med sötningsmedlet med en elvisp i några minuter tills det blivit lite fluffigt. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver, tillsätt margarin och mosad banan. Rör om så allting blandas ordentligt. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter eller tills stickan känns torr när man stuckit i kakan.
  3. Låt kakan svalna något i formen innan den skärs i bitar och läggs upp på galler att kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.