Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med topping

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Busenkel och supergod banankaka med fluffig topping. Är annars inte så förtjust i banankakor och var därför lite skeptisk när min syster berättade att hon bakat denna. Bestämde mig ändå för att prova jag också och jisses så god den är, den bara smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat i en stor skål.
  3. Smält smöret. Mosa bananerna väl. Blanda smör, banan och grädde och blanda ner i mjölblandningen. Vispa upp äggen och rör ner i smeten.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är 30x40 cm och häll i smeten. Grädda i cirka 15 minuter och låt svalna.
  5. Glasyr: Rör färskost och smör smidigt. Tillsätt florsocker och vispa glasyren fluffig. Bred glasyren över kakan och strö över kokos och choklad. Skär i rutor - ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • orchideblomma 12 mars 2012

    Tack för receptet! Försvinnande god kaka som jag kommer att göra många fler gånger!

  • Merit 29 mars 2012

    Supergod kaka. Blir en storfavorit härefter

  • marlene56 9 april 2012

    Har just bakat banankakan med topping helt suverän skar kakan ibitar och frös ner den hel på en bricka SMARRIG!!!!!

  • Rosita68 6 maj 2012

    Väldigt god kaka och lättbakad. hade tyvärr varken choklad eller kokos hemma så jag blandade i kakao i toppingen. Strödde på med flagad mandel. Ska bjuda på denna kaka på jobbet i morgon. Tackar du vet jag vad jag ska göra med mina skruttiga bananer.

  • MichaelJackson 10 maj 2012

    Såg himla god ut så tänkte testa mig på att baka den. Men en fråga, går den att frysa?

  • maadalen 10 maj 2012

    Den går utmärkt att frysa!

  • helle79 16 maj 2012

    Ska man smälta smöret i toppingen??? Fick nämligen klumpar... ångrade lite att jag hade i smör där.. hade dock ingen färskost hemma så tog kesella istället...

  • saraemma4 28 juni 2012

    Vispa upp äggen? Med elvisp eller bara vispa ihop dom lätt med vanlig visp? Mycket god blev kakan förresten : )))

  • Pare002 2 november 2013

    Supergod kaka!:)

  • Marita 29 juni 2014

    Detta var ett riktigt höjdarrecept. Jag använde 200 g vit choklad som jag hackade + 1 dl kokos till garneringen. Tack för ett mycket bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.