Banan och salt kolasås är en klockren kombination. Dessa saftiga bakelser är något helt utöver det vanliga!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör smör och socker vitt och luftigt. Mosa bananerna och rör ner dem i smörblandningen. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det i smeten. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca 3/4. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna.
- Kolasås:
Koka ihop alla ingredienserna i en kastrull tills kolan har fått bärstensfärg, ca 10 minuter. Kolan ska inte vara för hård, då blir kakorna svåra att äta. Är du osäker på om kolan är klar kan du göra ett kulprov. Går det att forma smeten till en mjuk liten kula är kolasåsen klar.
- Ringla kolasåsen över banankakorna och garnera dem med rostad kokos.
Publicerat den
5 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar