Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananknäckpaj med nötter

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mumsig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. * Sätt ugnen på 200 grader. * Börja med pajskalet. * Smält smöret. Rör först i sockret sedan havregryn och mjöl. * Rör ihop till en tjock deg. * Tryck ut den tunt i en pajform, grädda mitt i ugnen 10 min.
  2. * Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull. * Tillsätt socker, grädde och mjölk. * Vispa i mjölet. * Låt sjuda 5 min under omrörning tills smeten tjocknar lite.
  3. * Halvera bananerna på längden, grovhacka nötterna. * Fördela bananerna i pajskalet. * Strö över nöthacket och häll på knäcksmeten.
  4. * Grädda mitt i ugnen 20-25 min. * När smeten börjar bubbla lite och har fått fin färg, ta ut den.
  5. Pajen får en alldeles speciell smak av råsockret, så byt helst inte ut det mot vitt socker.
  6. Gott med lite glass till?

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • MammaModesty 23 januari 2008

    Denna måste bara testas även om jag inte är så förjust i banan som det är så tycker jag att varma bananer är ljuvligt... och man kan säkert byta ut bananen mot päron eller något... vad tror du?

  • guardianlinda 13 mars 2008

    Hej! Denna paj går inte att beskriva med ord, den måste smakas för att förstå! Sambon och jag njööööt, han var helt tyst och bara log, så god är den! Vi hade vaniljglass till! Jag måste tacka för ett recept där man kan byta ut alla laktosprodukter till laktosfria, jag använde Keiju fast margarin, funkar mkt bättre än Mildas flytande (bägge är laktosfria)! Glassen vi åt till var gjord av Tofuline! Givetvis får du MVG och högsta betyg av mig/Kram Linda

  • bikbok 13 oktober 2009

    Låter supergod, tack för flera fina recept :)

  • zorbaz 1 augusti 2011

    Tar ca 40 minuter att tillaga, 10 minuter att äta en bit, en livstid att förbränna den. Nu är det ca en kvart kvar på gräddnignen i ugnen och blir den lika god som det verkar får min älskling acceptera att jag kommer ha "kärlekshandtag" när jag blir äldre. hehe

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.