Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananpannkaka eller plättar

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Det finns många recept på bananpannkaka men detta är enligt mig ett av de godare. Det är mycket likt vanlig pannkaka i konsistensen. Smeten håller ihop bra och plättarna är lätta att vända i stekpannan. Naturligtvis kan man byta ut smaksättningarna om man vill ha något annat. Beroende på hur man smaksätter plättarna så kan de både användas till dessert och till lunch. Men efter min kryddning är det mer som en dessert som går bra att severa tillsammans med glass eller smaksatt kesella och frukt.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa samman ägg och mandelmjölk, tillsätt havremjöl, fiberhusk, kanel, kardemumma, vaniljpulver och stevia. Vispa till en klimpfri smet. Mosa bananen fint på en tallrik med en gaffel och vispa därefter ner bananmoset i smeten. Låt smeten svälla i 10 minuter innan stekning. Smeten kan stekas som små plättar eller stora pannkakor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.