Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananrutor

(17 kommentarer)  
Bananrutor Bananrutor
Skriv ut

Rutor i stora ungsformen, är alltid tacksamt att baka, blir många på en gång. Det ska var mycket mogna bananer för att få den goda banan smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa stora ugnsformen eller använd ett bakpapper. Smält margarinet. Vispa äggen och sockret pösigt. Rör ner de mosade bananerna. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsockret och rör sedan ner blandningen i ägg- och banansmeten. Rör till sist ner det smälta margarinet. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter (175 grader).
  2. Glasyren: Smält margariner, låt svalna lite. Rör ihop margarinet tillsammans med florsockret och vaniljsockret och rör till sist ner äggulan. Bred glasyren över den kalla kakan, strö över banan eller choklad strössel, sätt kakan i kylskåpet ett tag skär sedan i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • Tova-Clara 11 januari 2008

    Fridas favoriter som hon tycker mkt om

  • mmarabou 9 augusti 2008

    Nu har jag bakat dina bananrutor och de blev JÄTTEGODA! Men jag halverade receptet och gjorde det i en rund springform i stället, blev jättebra det också!!

  • mmarabou 9 augusti 2008

    Men jösses, nu klantade jag mej! Jag ville ge de 5 stjärnor men jag tryckte nog av misstag på 4 och kan inte rätta det efterår. För kakan är ju riktigt SMASKIG!!

  • tina62 8 oktober 2008

    Toppenbetyg, jättegod. av 5 möjliga.

  • grodbakelse 6 april 2009

    Gjorde dessa bananrutor igår. De var väldigt goda. Alla i familjen tyckte om dom, dom kommer jag att baka fler gånger:)

  • lena4 15 maj 2009

    Håller med alla andra, den blev jättegod, Bra sätt att ta reda på övermogna bananer som ingen vill äta, Och många kakor blir det i långpannan, KANON Lena

  • pennypenny 9 november 2009

    Vi har haft kalas på bananrutor idag! Har bakat dessa tillsammans med min dotter. Jättegoda och väldigt enkel att baka. Perfekt kaka att baka tillsammans med barnen. Smarrigt!! Var barnens kommentar.

  • ABIG 21 november 2009

    Jättegoda bananrutor och en rejäl sats. Jag kommer att baka den många gånger. ABIG 20091121

  • Lilljeppe 26 maj 2010

    Hur gott som helst. Fem stjärnor fick den av mig

  • Carolair 16 juni 2010

    Goda kakor! Vi har provat detta recept en gång med mycket gott resultat. Det blir mycket godare och luftigare än traditionell banankaka som ofta känns blöt och tung. Dessa kommer vi att göra fler gånger. Tack för ett bra recept!

  • ullisw 29 juli 2011

    Jättegoda och saftiga blev dom. Jag gjorde dubbelsats av glasyren eftersom det inte riktigt räckte med en omgång. Dom gjorde succé!!! En klar 5!

  • bjuranna 30 juli 2011

    Mycket bra recept!

  • LouiseHestra 30 augusti 2011

    Jag tyckte de var sådär, men de höll sig saftiga länge!

  • Haj3n 5 augusti 2012

    Om jag inte har några äggulor till glasyren , vad ska jag då göra ? :(

  • fatsugfa 18 augusti 2012

    Jätte god kaka. Familjen brukar rata kakor med banan i, men den här är en succé.

  • fatsugfa 19 augusti 2012

    Varierade med en liten tesked kardemumma : jätte gott !

  • Cassiopeya 5 maj 2013

    Gjorde dessa till förmiddagskaffet. Hade bara råsocker hemma, men det gick bra. Och så gjorde jag utan vaniljsocker i smörkrämen. Så himla goda! Hade bara chokladströssel hemma men det gick hur bra som helst. Nästa gång kanske jag testar att slänga i lite chokladbitar i kakan också. Tack för ett superbra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.