Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banansufflé med chokladglass

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ofta kanske man inte gör suffle för att man är rädd att misslyckas. Men detta recept är väldigt enkelt och smakar jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips: För att sufflén lättare skall lossna ur formen , smörj ordentligt med smält smör och ställ i kylskåp en liten stund så att det hårdnar, smörj en gång till och sockra ordentligt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockra 6 portionsformar som rymmer 1 ½ - 2 dl.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till fast, blank maräng. Mosa bananerna med en gaffel och vänd ner moset i äggvitan. Fyll formarna nästan ända upp till kanten. Dra med ett rent papper längs kanten så att den är ren. Då reser sig sufflén lättare. Grädda mitt i ugnen i 12 -15 minuter, till suffléerna rest sig och fått fin färg. Servera genast med chokladglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.