Ofta kanske man inte gör suffle för att man är rädd att misslyckas. Men detta recept är väldigt enkelt och smakar jättegott.
Instruktioner
- Tips: För att sufflén lättare skall lossna ur formen , smörj ordentligt med smält smör och ställ i kylskåp en liten stund så att det hårdnar, smörj en gång till och sockra ordentligt.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockra 6 portionsformar som rymmer 1 ½ - 2 dl.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till fast, blank maräng. Mosa bananerna med en gaffel och vänd ner moset i äggvitan. Fyll formarna nästan ända upp till kanten. Dra med ett rent papper längs kanten så att den är ren. Då reser sig sufflén lättare. Grädda mitt i ugnen i 12 -15 minuter, till suffléerna rest sig och fått fin färg. Servera genast med chokladglass.
Publicerat den
15 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar