Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banantårta med lemoncurd

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Jag har visst fastnat för lemoncurd så det brukar finnas med i mina tårtor. Magiskt friskt!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bananbottnar: Vispa ägg och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Vispa ner filmjölk växelvis med mjöl bakpulver. Rör till sist ner bananmoset Grädda i en timme på 175 grader
  2. Lemoncurd: Tvätta alla citroner noga. Koka upp saften av två citroner med smör och socker. Blanda i maizenan i saften från den tredje citronen. Vispa samman äggen. Sila citronblandningen då smöret smält. Blanda allt i samma kastrull och vispa tills det tjocknar. Det får ej koka. Ta det försiktigt, det är lätt att bränna. Låt svalna.
  3. Chokladcreme: Rör ut florsocker och kakao i grädden. Låt stå i kylen i 30 min så det löser sig. Vispa grädden.
  4. Chokladganache: Smält chokladen i grädden i en kastrull på spisen. När det smält ta den från värmen och rör i smöret. Låt svalna och ställ sen det kallt.
  5. Montering: Lägg gärna ihop tårtan dagen innan den skall serveras.
  6. Spackla tårtan med ganachen och granera tårtan. Jag har valt att dekorera med blommor i sockerpasta.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Eniver 23 september 2012

    Hej! Kan det stämma med mängderna på chokladkrämen? Det är inte lätt att vispa den när man väl blandat det.

  • vejbyelle 23 september 2012

    Hej Ja det stämmer. Späd m lite mer grädde annars om du inte tycker det funkar. Lycka till

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.