Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banoffee pie

(15 kommentarer)  
Banoffee pie Banoffee pie
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ser så läcker gott ut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den oöppnade burken (ta bort pappret först) med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar. (Ju längre man kokar desto hårdare toffée blir det).
  2. Smula kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt tills tofféen är färdig. Kyl sen den oöppnade burken i kallt vatten och bred ut tofféen över pajskalet. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Vispa grädden och bred över och strö till sist flisad choklad överst.

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • Maja75 28 oktober 2008

    God! Dock rätt söt och mäktig. Det tar tid att karamelisera mjölken, men annars är denna rätt mycket snabb att sätta ihop! Mjölken smakar som crème brulée när den är klar.

  • aQuarius 25 september 2009

    Jättegod, men ska göra vanlig pajbotten nästa gång. Det var första gången jag kokade kondenserad mjölk, så jag drog till med 3 timmar 45 minuter, blev alldeles för tjockt. Men som sagt: jättesmarrigt.

  • SDMaya 1 oktober 2009

    Superbt gott! Äldsta dottern va nästan salig... haha! Tack för ett mumsigt recept, detta kommer bjudas till många. Och receptet hamnar på min blogg :) Så fler hittar det! http://mayashideout.blogg.se/ Kram på dig vännen

  • marielotta 2 oktober 2009

    Hej har bjudit familjen och tillhörande kompisar på detta ikväll. De var mätta och belåtna, och betyget blev 4-5. Jag hade vanljvisp istället för grädde. Hur gott som helst men himla mäktigt. Serverade hemmagjord chokladsås till.

  • christincarlsson 4 oktober 2009

    Mmmm, vilken höjdare. En klar 4.

  • lindis1977 7 oktober 2009

    Detta är en av de godaste efterrätter jag har ätit..... Mäktig, men då kan man ju njuta av den lääääänge!!!

  • mmarabou 10 oktober 2009

    Den här pajen har jag lagat flera gånger och är fantastiskt gott!! Den kokta kondenserade mjölken blir mycke godare och inte lika söt som "vanlig" toffee. En klar 5:a!

  • 78maria 24 oktober 2010

    Sååå otroligt god :) Tack för ett superrecept. Kram Mia.

  • evelinaandersson 26 oktober 2010

    jag hittade detta receptet och den såg så god ut och jag blev nyfiken på hur den smaka såjag gjorde precis denna, men jag tog hallon istället för banan och hade daim över. men den blev riktigt god!! tack så mycket för receptet. receptet finns upplagd i min kokbok nu :)

  • lindajo2 9 februari 2012

    Är det någon som vet om man kan byta digestivekexen mot något? Mycket tacksam för svar.

  • heididiane 12 februari 2012

    Jag använder digestive med choklad, jag tycker det binder samman botten mycket bättre och blir jättegott :)

  • lindajo2 14 februari 2012

    Blanda i choklad, det var ett bra tips, tack!

  • aliice 25 juli 2012

    Mäktig, men vad gör det om den är så god! :) Räckte lätt till 10 personer... mmm, det var inte sista gången jag bakade denna!

  • Vildmarksmat 8 november 2012

    Mmmmmm, den såg smarrig ut. Blir perfekt som överraskning imorgon efter skogspromenaden.

  • flyg2010 20 juni 2015

    Tips. Jag använder ett paket oreokex (med krämen emellan också) då behöver jag inte tillsätta smör. Kör ett paket i mixer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.