Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banoffee-maräng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Banan + toffee bli banoffee med marängtäcke. Mums dessert för alla åldrar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 240 grader. Karamellisera 60 g socker under ständig omrörning. Tillsätt 3 msk hett vatten och sedan den varma mjölken under omrörning.
  2. Blanda maizena, äggulan och kall mjölk. Häll över i sockerblandningen, låt tjockna och ta bort från värmen. Skiva bananen och rör ner den och häll blandningen i fyra ugnssäkra glas.
  3. För att göra maräng, vispa äggvitan med en nypa salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret, gradvis och vispa tills det löser sig och en luftig, krämig och glansig blandning skapas.
  4. Klicka ut marängen på toppen av bananblandningen och grädda i några minuter tills marängen fått färg. Servera varm eller kall.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.