Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banoffee muffins

 
  • Serverar: 9-12 portioner
Skriv ut

Ordet är en sammanslagning av banan och toffee. Det är en underbar kombination, speciellt i sällskap med karamelliserade nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta pecannötterna i en torr stekpanna i 3-4 minuter. Rör om så att de bli jämnt rostade. Häll upp på en tallrik. Koka ihop rörsocker, salt och vatten i stekpannan tills det blir bärstensfärgat.
  2. Ta bort från värmen, häll i pecannötterna och blanda om snabbt. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka sedan grovt.
  3. Smält smöret till muffinsen och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananen med en gaffel. Blanda ner den, smält smör och mjölk i äggvispet. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med hackad kola och hälften av nötterna (50g) tills formarna är fyllda till 2/3. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt muffinsen svalna.
  6. Kör banan och citronsaft till en puré i en mixer. Blanda med smör, philadelphiaost och florsocker och vispa samman till en slät frosting.
  7. Spritsa frostingen över muffinsen och garnera med resten av nötterna och ringla över kolasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.