Ordet är en sammanslagning av banan och toffee. Det är en underbar kombination, speciellt i sällskap med karamelliserade nötter.
Instruktioner
- Rosta pecannötterna i en torr stekpanna i 3-4 minuter. Rör om så att de bli jämnt rostade. Häll upp på en tallrik. Koka ihop rörsocker, salt och vatten i stekpannan tills det blir bärstensfärgat.
- Ta bort från värmen, häll i pecannötterna och blanda om snabbt. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka sedan grovt.
- Smält smöret till muffinsen och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananen med en gaffel. Blanda ner den, smält smör och mjölk i äggvispet. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med hackad kola och hälften av nötterna (50g) tills formarna är fyllda till 2/3. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt muffinsen svalna.
- Kör banan och citronsaft till en puré i en mixer. Blanda med smör, philadelphiaost och florsocker och vispa samman till en slät frosting.
- Spritsa frostingen över muffinsen och garnera med resten av nötterna och ringla över kolasås.
Publicerat den
17 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar