En variant på den berömda pajen, jag har gjort den så den kan passa dem som är både glutenintoleranta samt allergiska mot mjölkprotein -samt alla andra då :)
Köper man veganvänliga marshmallows på tex Goodstore är hela receptet dessutom fullt fungerande för veganer om man hoppar över äggulan.
.
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form (ca 23 cm i diameter).
Ställ kallt i ca 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och lägg på hackad choklad.
- Koka ingredienserna till kolasåsen i ca 5 minuter på medelhög värme och låt den svalna något. Häll över chokladen i formen. Låt kallna helt.
- Smält marshmallows i iMaten på låg värme. Rör hela tiden tills de är helt smälta. Tag kastrullen från värmen och låt svalna i ca 15 minuter.
Skiva bananerna och lägg dem på chokladkolan.
Vispa gräddersättningen fluffig och blanda först hälften i marshmallowsmeten och rör om till en jämn smet. Vänd sedan i resten och häll över bananerna i formen.
Publicerat den
25 maj 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte god!