Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banoffepaj

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Bananpaj som ger lite mer smak! Har provat i fredags och det var supergott! Det står 2 brukar kondenserad mjölk, men det är utmärkt med 1 burk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka de oöppnade mjölkburkarna i 3 timmar, hela tiden täckt med vatten. Smula digestivekexen, blanda ihop med det smälta smöret till en massa. Bred ut kex-massan i en pajform med lös kant, smeta ut kolan som blir från mjölkburkarna, lägg på bananerna. Bred ut grädden och lägg på riven choklad.
  2. Om man vill kan man koka flera burkar med mjölk och ha tills nästa gång, då slipper man det momentet. När dessa är färdigkokta så är det kola i burkarna.
  3. Om man vill vara lite busig kan man ha kanel i digestivekexen.

Kommentarer (7)

  • Fidde-32 3 december 2009

    Hur mycket kondenserad mjölk skall det vara?

  • Naiyana72 3 december 2009

    Det räcker med 1 burk. Men om man vill har tjock kola då får man ha 2 burkar. Lycka till:-)

  • tikkamari 16 april 2010

    ska digestivekexsmör blandningen i ugnen, i så fall hur länge ska den var i ugnen? MVH/Mari

  • eo79 2 maj 2010

    Mums! Det här är en underbar god paj.....mycket söt å smarrig!

  • tesselesse 7 september 2011

    Kan man inte göra annan kolakräm? Jag tycker att kolakrämen man får av den kondenserade mjölken smakar messmör.

  • PatriciaSi 13 januari 2012

    Jag använde hallon istället för banan, blev godare och inte så fruktansvärt sött. Fick godkänt av mina barn i alla fall :)

  • sandra_b84 2 april 2013

    Jättegod paj. Jag tog bara en burk kondenserad mjölk. Det kändes lagom sött. Ska äver prova med andra frukter och bär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.