Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banoffer-paj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Farligt god kall paj som passar till många tillfällen. Fick tag i receptet av en kompis. Gjorde pajen på ett praktiskt prov i skolan ( Går Hotell & Restaurang ) Det blev en succe! Gäster bad om receptet och jag rekommenderar det varmt. Tips! Om man vill kan man även blanda i lite Calvados eller annan sprit efter behag i grädden för att få en smak som bryter av allt det söta i pajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort. Man får hålla ett öga på kastrullen för man måste verkligen fylla på vatten med jämna mellanrum. Det är lätt att glömmas bort om man gör något annat undertiden det kokar. Den ska koka minst 3 timmar. Ju längre du kokar desto hårdare toffée blir det. Efter 3 timmar var den perfekt.
  2. Smula kexen i matberedare och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt tills tofféen är färdig.
  3. Kyl den oöppnade burken i kallt vatten fort när du tar av den från plattan. Det går fortast om du lägger burken i en bunke/skål med is bitar och kallt vatten. Låt den ligga tills den är kall.
  4. Bred ut smeten över pajskalet. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå. Vispa grädden och bred den över alt. spritsa över för ett finare resultat.
  5. Garnera efter smak. Ställ kallt tills serveringen.

Kommentarer (2)

  • Min_Tjelvar 1 juni 2009

    Jag gjorde den här pajen igår, till mors dag och födelsedag... och gissa om den blev uppskattad. Tack för receptet! Du kanske har fler fina recept... :-)) Hälsningar Susanne

  • fuling 19 juli 2012

    Riktigt god! Och väldigt enkel att göra. Jag kokade mjölken i drygt 3 timmar och 10 minuter och den blev perfekt! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.