Nu har jag testat att koka kondenserad mjölk! Krämig söt kolasås... Den kan användas till mer än det här receptet!
Instruktioner
- Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort. Låt koka i minst tre timmar, ju längre du kokar desto hårdare toffé blir det. (Man kan givetvis koka flera burkar på samma gång.)
- Smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt till dess toffén är färdig.
- Kyl den oöppnade burken i kallt vatten, låt den stå i en timme. Bred ut smeten över pajskalet. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå. Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad choklad och eventuellt några bananskivor. Ställ kallt till serveringen.
Publicerat den
24 november 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här receptet har jag sen tidigare och vill bara säga att den är fantastiskt god!! Den kokta kondenserade mjölken blir mycke godare än "vanlig" kolasås!
En mkt god tårta! Alla gillar den. De när mkt mäktig och räcker till 8-10 personer!
Såååååååååååå gott! Vi brukar ha banan, jordgubbar eller/och ananas till.