Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banoffiepaj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Nu har jag testat att koka kondenserad mjölk! Krämig söt kolasås... Den kan användas till mer än det här receptet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, fyll på allt efterhand som det kokar bort. Låt koka i minst tre timmar, ju längre du kokar desto hårdare toffé blir det. (Man kan givetvis koka flera burkar på samma gång.)
  2. Smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt till dess toffén är färdig.
  3. Kyl den oöppnade burken i kallt vatten, låt den stå i en timme. Bred ut smeten över pajskalet. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå. Vispa grädden och bred den över. Garnera med flisad choklad och eventuellt några bananskivor. Ställ kallt till serveringen.

Kommentarer (3)

  • mmarabou 9 september 2008

    Det här receptet har jag sen tidigare och vill bara säga att den är fantastiskt god!! Den kokta kondenserade mjölken blir mycke godare än "vanlig" kolasås!

  • tarris 11 november 2010

    En mkt god tårta! Alla gillar den. De när mkt mäktig och räcker till 8-10 personer!

  • annahh 2 april 2011

    Såååååååååååå gott! Vi brukar ha banan, jordgubbar eller/och ananas till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.