Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bappis hemgjorda köttbullar med gräddsås

(15 kommentarer)  
Bappis hemgjorda köttbullar med gräddsås Bappis hemgjorda köttbullar med gräddsås
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Du kan bara inte misslyckas med att göra goda köttbullar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda först ströbröd med mjölk eller vatten. Låt blandningen svälla i 10 minuter.
  2. Blanda köttfärsen med ägg, salt, kryddor och lök. Tillsätt sedan det uppblötta ströbrödet i färsen. Arbeta allt smidigt.
  3. Rulla små köttbullar eventuellt med lite vattensköljda händer och lägg dem sedan på gladpack som ligger för att skydda skärbrädan lite bättre.
  4. Bryn smöret lite gyllenbrunt och lägg ned köttbullar eftersom och inte för trångt. Låt köttbullarna få en liten stekyta och skaka sedan pannan lite eller ta en tesked och försök att lossa dem försiktigt.
  5. När det finns en stekyta på båda sidor kan du skaka pannan lite mera för att få alla jämnt brynta. Lägg upp köttbullar i en panna med lock och häll sedan på vatten i stekpannan och vispa ihop till en steksky som sedan hälls i en annan panna. Detta upprepar du för varje gång en omgång köttbullar har stekts.
  6. Sätt nu stekskynspannan på spisen och rör ut vetemjölet med lite vatten som sedan hälls ned i den varma stekskyn. Vispa och späd med mera vatten om allt känns för tjockt. Sätt gärna ned lite grädde efter behov. Salta och peppra och om du vill ha såsen brunare sätt dit lite soja.
  7. Såser ska alltid koka i minst 5 minuter för att få bort mjölsmaken, smaka av och känn efter om allt smakas som du vill ha det.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • bjuranna 10 april 2009

    Jajemensan. De blev lyckade. Skickar en bild som tack för receptet!

  • Bappi 13 april 2009

    Tack vännen :-) /kram Bappi

  • sarco 7 december 2009

    goda men lite för smetigt så svårt att rulla till bollar... tar mindre vätska nästa gång

  • MammaLena 23 februari 2010

    Har nu skrivit av receptet och skall pröva det imorgon. Det ser gott ut på papperet iaf

  • Skrosan 3 mars 2010

    Blev en bra (enligt mig) lagom smetig smet. Tack för ett jättebra köttbullsrecept!

  • annika67 10 april 2010

    Verkar vara ett smarrigt recept:) Ska prova det idag

  • iokaste 16 maj 2010

    Vi hade i en vitlöksklyfta i smeten, det blev HUR gott som helst! Ett väldigt bra recept, det här kommer vi göra fler gånger. Såsen gjorde vi efter ett eget recept, och så hade vi kokta morötter och lingonsylt till ;D

  • Deepe 4 augusti 2010

    Låter gott, har tagit upp köttfärs och ska prova imorgon, betyg kommer :)

  • cayman 18 november 2010

    Kanongoa, kommer att göra dom många gånger.

  • heloren 15 december 2010

    Jättegoda köttbullar! Jag gjorde eget ströbröd, glutenfritt, och det blev bra. De här ska jag bjuda på när det blir julafton. :-)

  • matmamma2 8 juli 2011

    Mycket saftiga och goda!

  • bella_ite 12 augusti 2011

    Jättebra och lätta köttbullar att laga, även för en som bara gjort det en gång tidigare. Hade tomatsås (tomatkross,tomatpuré, socker, hönsbuljong och oregano) till istället för gräddsåsen, samt oregano i köttbullarna. Tack!

  • amel74 10 november 2011

    Jättegoda köttbullar. Även barnen uppskattade dem.

  • zahraalsawaf 12 november 2011

    Jättegod alla i familjen tyckte mycket om det en femma självklart

  • Cindroses 11 februari 2012

    Jättegoda köttbullar :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.