Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbari-bröd

 
Skriv ut

Mjölkfritt och supergott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 30 grader. Rör ut jästen med ett par deciliter. Tillsätt resten av vattnet, oljan och saltet. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i degvätskan. Jag brukar ta ungefär lika delar vetemjöl special och vanligt vetemjöl. Ta en deciliter i taget mot slutet. Arbeta med en hushållsassistent eller visp med degkrokar i minst en kvart. Täck över och jäs i ca två timmar.
  2. Stjälp upp degen och dela den med mjölade händer på ett bakbord i 7-8 delar. Kavla ut till långa, platta ovala bröd. Lägg över på plåt och täck över. Låt jäsa 20-30 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med yoghurt och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 11 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.