Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbros ägg och ostlåda

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Den här brukar vi ofta bjuda på vid födelsedagar. I stället för smörgåstårta. Jättegod, men tyvärr inget man bara gör på en kvart. Men det är värt väntan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna och täck den med skivad formfranska och hälften av den rivna osten. Lägg strimlad kassler (skinka) på och täck med resten av brödet.
  2. Blanda de övriga ingredienserna utom smöret och cornflakes. Häll över blandningen och strö över cornflakes. Låt ostlådan stå över natten!!
  3. Häll det smälta smöret och resten av den rivna osten över lådan. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader tills den har fått fin färg och är genomvarm. Bjud en sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Tiadina 11 april 2008

    Jättegod! Hade den på kalas för hela tjocka släkten. Mycket uppskattat!

  • heidi3 13 december 2010

    Låter lite underligt men jättegod alla älskade den !

  • aralia 8 januari 2011

    GOTT ! GOTT! En femma från oss!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.