Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barnens mättande favoritbröd

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

När barnen blir tonåringar ökar helt plötsligt hungern. Dessa bröd "tvingade" de mig att baka för att hålla sig skapligt mätta fram till skollunchen. Jaja, de tog även musli o fil till. =) Jättegott tillbehör till fisksoppan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet, häll det över olja, salt, sirap och ev olika frön. Tillsätt mjöl och torrjäst. Rör ihop degen i köksmaskin. Det brukar ta runt 5 min och när degen släpper från kanterna är det bra.Låt den jäsa ca 30-45 min.
  2. Ta upp degen och arbeta igenom den. Dela den i två delar. Rulla ut varje del till en rulltårtas storlek(skivmässigt). Ta en degskrapa och dela längden i 2 cm tjocka skivor som läggs direkt på bakpappersklädd plåt. Det brukar bli en 12-15 bitar per rulle. Låt dem jäsa 30 min till och grädda sedan ca 10 min i 200 gr. När de kallnat brukar jag dela dem och frysa in. De blir otroligt goda att rosta direkt från frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.