När barnen blir tonåringar ökar helt plötsligt hungern. Dessa bröd "tvingade" de mig att baka för att hålla sig skapligt mätta fram till skollunchen. Jaja, de tog även musli o fil till. =)
Jättegott tillbehör till fisksoppan
Instruktioner
- Värm vattnet, häll det över olja, salt, sirap och ev olika frön. Tillsätt mjöl och torrjäst. Rör ihop degen i köksmaskin. Det brukar ta runt 5 min och när degen släpper från kanterna är det bra.Låt den jäsa ca 30-45 min.
- Ta upp degen och arbeta igenom den. Dela den i två delar. Rulla ut varje del till en rulltårtas storlek(skivmässigt). Ta en degskrapa och dela längden i 2 cm tjocka skivor som läggs direkt på bakpappersklädd plåt. Det brukar bli en 12-15 bitar per rulle. Låt dem jäsa 30 min till och grädda sedan ca 10 min i 200 gr.
När de kallnat brukar jag dela dem och frysa in. De blir otroligt goda att rosta direkt från frysen.
Publicerat den
3 oktober 2007
Liknande recept
Skriv kommentar