Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barnens minipajer med korv

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Perfekt till utflykter eller som mellanmål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Blanda mjöl, salt och smör. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt keso och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen cirka 1 timme.
  2. Dela degen i 20 bitar och forma dem till bollar. Tryck ut degen i små aluminium- eller mazarinformar. Nagga bottnarna med en gaffel. Ställ formarna i kylen 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ formarna på en plåt.
  4. Skär korvarna på längden och tvären. Fördela korv och ost i formarna.
  5. Vispa ihop ägg, grädde, oregano, salt och peppar. Häll äggstanningen i formarna. Lägg på halverade cocktail­tomater.
  6. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • noll1 15 mars 2010

    jah jag älskar den här sidan oooh vad bra den är jaaaaahhhh oooh det är sooo skööönt med paj aaahhh oooh min goa paj

  • bippa02 16 februari 2011

    verkar vara ett bra recept. går de att frysa?

  • Disen 16 februari 2011

    De går att frysa men uteslut då tomaten, det brukar jag göra. Klart att det blir inte riktigt som nygräddat när man tinar upp de som varit fruset men det går. När du tinat pajerna så lägg på lite extra ost och värm de i ugnen så blir resultatet helt ok. Lycka till.

  • muppet 31 december 2011

    Denna paj gjordes till oss som inte gillar svamp, den blev väl uppskattad. Det var en väldigt bra pajdeg som lätt lossnade från formen. Ska absolut göras igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.