Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barnkalaskakan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Familjens favorit. ............försvinnande god..........Här brukar det inte knappast bli något över. Tips: använd äggvitan från glasyren och blanda med ägg och sockerblandningen, så slipper du att kasta äggvitan. Frys in kakan och gör glasyren samma dag som du ska äta den då blir kakan som nygräddad igen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjölet med bakpulver och häll ner det i äggsmeten, tillsätt det kokande vattnet. Vispa till en jämn smet, häll smeten i en smord och bröad form 1 ½ l . Grädda i 175 grader 35- 40 minuter.
  2. Gör glasyren: Lägg i alla ingredienserna i en kastrull,(kokas sakta) rör hela tiden och låt den tjockna till en krämig konsistens. Bred sedan glasyren över den färdiggräddade och varma kakan. Strö över rikligt med kokos och låt kakan svalna.

Kommentarer (1)

  • sessa79 24 april 2014

    god.. hade oboypulver i..uppskattad

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.