Här är barnkalasmat anno1987: korvar fyllda med gratinerat luftigt potatismos.
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet.
- Pressa potatisen genom en purépress eller vispa sönder den med en elvisp. Vispa upp äggen. Blanda ner dem tillsammans med margarin. Smaksätt med salt ocg svartpeppar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär ett snitt i korvarna på längden.
Bred ett tunt lager senap på insidan av korvarna.
Lägg korvarna på ett ugnsfastfat.
- Spritsa eller klicka ut potatismoset i korvarna.
Strö lite riven ost över.
- Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått färg.
Servera båtarna med morotsstavar.
Publicerat den
27 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Provade med choritzo. Funkade väldigt bra :D Enkelt och gott. 5:a från mig. -.^
JAg tyckte det var roligt och gott, men så tillhör jag ju generationen som hade barnkalas på 80-talet. De 3 barn som jag testade på tyckte det var en rolig idé, men bara en ville äta, de andra ville ha moset vid sidan av som vanligt!