- Serverar: 12-24 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Tips blir mycket saftigare när man andvänder pappersformar i muffinplåt 12st, tänk på att muffinsen måste få lite färg för att bli genomgräddade ordentligt.
Gör inget om bananerna blivit övermogna
Instruktioner
- Stora muffins: Smörj en muffinspanna 12st med olja eller margarin
- Små muffins: Ställ , pappers muffinsformar 24 st på en plåt.
- Rör smör/margarin och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept.
- Blanda vetemjöl,bakpulver och vaniljsocker
- Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning.
- Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik och tillsätt citronsaften.
- Tillsätt bananmoset och mjölblandningen och rör snabbt ihop till en jämn smet.
- Fyll muffinsformarna till ¾ med smet.
- Stora muffins: Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 200°C.
- Mindre muffins: Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 225°C.
Publicerat den
13 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar