Smarrigt recept som kommer från Sisterfood´s matblogg
För mer sting, servera sambal vid sidan om.
Instruktioner
- Till 2 vuxna och 2 små barn.
- Blanda alla ingredienser till såsen utom buljong och maizena.
Skär kycklingen i smala strimlor och lägg ner i marinaden. Låt ligga i 20-30 minuter, medan du kokar riset.
Förbered även en redning genom att vispa ut maizenan i kycklingbuljongen.
Hetta upp en wok eller stekpanna så att den ryker.
Häll i oljan. Ta upp kycklingköttet ur marinaden och lägg i woken (spara marinaden!).
Stek under omrörning på högsta värme tills det är genomstekt.
Lägg i bambuskotten och champinjonerna och stek lite till. Rör ner redningen i marinaden och häll i alltihop i woken. Sänk värmen och låt puttra i tre-fyra minuter.
Precis innan servering blandar du i cashewnötterna.
Publicerat den
11 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar