- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Har du rester kvar av en kyckling är det perfekt att använda det till pajfyllning. Tack vare svamp- och paprikastuvningen blir det lättuggat även för den lilla/lille. Rek från 8 mnd.
Supergott för hela familjen!
Instruktioner
- Pajskal:
Kör vetemjöl, margarin och kesella i en mixer till en deg.
Kavla ut degen så att den är något större än pajformen. Täck pajformen med degen, nagga. Låt pajformen stå kallt i 30 minuter.
Grädda i 225 grader i 10 minuter.
- Fyllning:
Fräs champinjoner och paprika i margarin i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör med en trägaffel. Späd stuvningen med buljong. Låt stuvningen koka i 5 minuter.
Hacka kycklingköttet och rör i det.
Blanda kaffegrädde och äggula i en kopp. Rör ner blandningen i stuvningen. Låt stuvningen koka upp en gång. Smaka av med lite vitpeppar.
- Bred ut stuvningen i det värma pajskalet. Strö över osten och ställ formen i 250 grader varm ugn några minuter tills pajen har fått fin färg.
- Servera med mogna avokadobitar (och gärna en sallad till de vuxna)
Publicerat den
27 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej, Kan väl omöjligen vara bra med paprika, stekt mat och gluten i form av vetemjöl för en 8 månaders? Avokado i all ära men mkt fet för bebis magar och salt och buljong ska användas sparsamt tills de är större. Tycker ni ska ta bort bebis mat rekommendationen. Mvh. C
Hej Charliegirl Denna rätt har jag tagit ur en receptbok som min barnavårdcentral har rekomenderat mig. Och som de har pratat varmt om. Och denna rätt är tagit ur kapitlet "tips på rätter för barn mellan 8-12mnd". Gjorde denna rätt till min dotter som åt med god aptit. Men tack för din kommentar!
Jätteenkel och god paj. Jag tog grillad paprika istället för färsk. Kommer att göra den här flera gånger och variera innehållet. Pajdegen var smidig och lättarbetat. Tack för receptet