Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barnvänlig paj med Chicken á la King

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Har du rester kvar av en kyckling är det perfekt att använda det till pajfyllning. Tack vare svamp- och paprikastuvningen blir det lättuggat även för den lilla/lille. Rek från 8 mnd. Supergott för hela familjen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Kör vetemjöl, margarin och kesella i en mixer till en deg. Kavla ut degen så att den är något större än pajformen. Täck pajformen med degen, nagga. Låt pajformen stå kallt i 30 minuter. Grädda i 225 grader i 10 minuter.
  2. Fyllning: Fräs champinjoner och paprika i margarin i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör med en trägaffel. Späd stuvningen med buljong. Låt stuvningen koka i 5 minuter. Hacka kycklingköttet och rör i det. Blanda kaffegrädde och äggula i en kopp. Rör ner blandningen i stuvningen. Låt stuvningen koka upp en gång. Smaka av med lite vitpeppar.
  3. Bred ut stuvningen i det värma pajskalet. Strö över osten och ställ formen i 250 grader varm ugn några minuter tills pajen har fått fin färg.
  4. Servera med mogna avokadobitar (och gärna en sallad till de vuxna)

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • charliegrl 3 maj 2012

    Hej, Kan väl omöjligen vara bra med paprika, stekt mat och gluten i form av vetemjöl för en 8 månaders? Avokado i all ära men mkt fet för bebis magar och salt och buljong ska användas sparsamt tills de är större. Tycker ni ska ta bort bebis mat rekommendationen. Mvh. C

  • katbeghan 3 maj 2012

    Hej Charliegirl Denna rätt har jag tagit ur en receptbok som min barnavårdcentral har rekomenderat mig. Och som de har pratat varmt om. Och denna rätt är tagit ur kapitlet "tips på rätter för barn mellan 8-12mnd". Gjorde denna rätt till min dotter som åt med god aptit. Men tack för din kommentar!

  • bibicarlsson 6 maj 2012

    Jätteenkel och god paj. Jag tog grillad paprika istället för färsk. Kommer att göra den här flera gånger och variera innehållet. Pajdegen var smidig och lättarbetat. Tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.