Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikabiffar i grädd- och tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En supergod vardagsrätt som stod med i buffétidningen för ca 10 år sedan. Pasta är godast till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp ströbröd, lökpulver (går bra att ta vanlig hackad lök också om man föredrar det) och basilika i en bunke. Lös upp buljongtärningen i lite vatten. Slå det på ströbrödet. Tillsätt ägget , blanda väl. Låt svälla 5 min. Tillsätt mer vätska om smeten verkar hård. Blanda i färsen och rör om väl.
  2. Stek små köttfärsbiffar i smör och för över dom i en gryta. Slå på tomaterna, grädden, soja och basilika. Låt småputtra 5 min. Smaka av med mer salt och peppar om så behövs. Servera med tagliatelle.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.