Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikagratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gratänger är inte bara värmande höstmat. Med pigga smaker som basilika och soltorkade tomater är det här en värmande vän även under sommaren. Inte sugen på vegokött? Ersätt med kikärter eller valfria bönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek vegoköttet i i lite olja tills det får fint med färg. Sprid ut i botten av en gratängform. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och hacka basilikan fint. Blanda ihop med dijonsenap, rivna vitlöksklyftor, yoghurt, grädde, grönsaksbuljong, salt och svartpeppar i en skål.
  3. Häll blandningen över vegoköttet och toppa eventuellt med riven ost. Gratinera i 20 minuter tills allt får fint med färg. Servera gratängen tillsammans med pasta, råris, hirs, quinoa eller en god sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.