Basilikamarinerade jordgubbar och vit chokladpannacotta

Som avslutning på en fest bjuder man på en annorlunda och fräsch dessert.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: basilika, jordgubbar, pannacotta
Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12

Gör så här

Jordgubbar i sockerlag:

Koka upp vatten och socker i en kastrull några minuter. Strimla basilikabladen. Dra av från spisen och tillsätt basilika. Spara några blad till garnering. Häll upp och låt svalna.

Skär jordgubbar i kvartar och läg dem i lagen. Ställ kallt.

Pannacotta:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker. Hacka chokladen och slå den varma grädden över. Rör tills chokladen löst sig. Ta upp gelantinet och tillsätt det under omrörning, vispa inte - då skummar det. Tillsätt spriten.

Häll upp i små glas eller portionsformar. Fyll dem endast till 1/3, tänk på att jordgubbarna ska få plats. Kyl ner, minst 8 timmar (ställ ifry om det ska kylas snabbare).

Servering: Lägg jordgubbar och lite av sockerlagen ovanpå pannacottan. Garnera med hela basilikablad.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Vatten, Strösocker, Basilikablad, Jordgubbar, Vispgrädde, Strösocker, Vit choklad, Gelatinblad, Konjak eller cointreau, Basilikablad
Visningar:
1517
Sparat:
20
Chokladpannacot..
av lennali
över 2 månader
Passion- och ch
över 2 månader
Vit chokladpann
av ros
över 2 månader
Chokladpannacot
av majamia
över 2 månader
Vit chokladpann
över 2 månader
Vit chokladpann..
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.