Basilikamarinerade jordgubbar och vit chokladpannacotta

Som avslutning på en fest bjuder man på en annorlunda och fräsch dessert.

Ingredienser

2 dl vatten
1 dl strösocker
ca 1 kruka basilikablad
1½ liter jordgubbar i kvartar

Vit chokladpannacotta:
5 dl vispgrädde
½dl strösocker
120 g vit choklad
1½ gelatinblad
1 msk konjak eller cointreau (går att utesluta)
10-12 basilikablad till garnering

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12
Visningar:
1367
Sparat:
20

Gör så här

Jordgubbar i sockerlag:

Koka upp vatten och socker i en kastrull några minuter. Strimla basilikabladen. Dra av från spisen och tillsätt basilika. Spara några blad till garnering. Häll upp och låt svalna.

Skär jordgubbar i kvartar och läg dem i lagen. Ställ kallt.

Pannacotta:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker. Hacka chokladen och slå den varma grädden över. Rör tills chokladen löst sig. Ta upp gelantinet och tillsätt det under omrörning, vispa inte - då skummar det. Tillsätt spriten.

Häll upp i små glas eller portionsformar. Fyll dem endast till 1/3, tänk på att jordgubbarna ska få plats. Kyl ner, minst 8 timmar (ställ ifry om det ska kylas snabbare).

Servering: Lägg jordgubbar och lite av sockerlagen ovanpå pannacottan. Garnera med hela basilikablad.
Dela
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av majamia
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.