Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikaparfait med avokado

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Låt fantasin flöda! Gör en parfait istället för guacamole på avokadon. Avokadon gör parfaiten krämig och rund.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen. Vispa vitorna för sig till ett hårt skum. Vispa gulorna med sockret så det blir ljust och pösigt. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
  2. Halvera avokadon och gröp ut fruktköttet. Finhacka basilikabladen. Mixa avokado och basilika med mixerstav. Rör ner moset i ägguleblandningen. Vänd försiktigt ner grädden och till sist äggvitan. Frys blandningen i en skål ca 4 timmar.
  3. Ställ parfaiten i kylen ca 20 minuter före servering så den hinner mjukna lite. Lägg upp parfaiten på tallrikar och garnera med basilikablad. Servera med chokladsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.