Det här är ett recept på hur man kokar basmatiris med kyckling och kanel.
Instruktioner
- Blötlägg riset i en halvtimme.
- Skär kycklingfilé i små fyrkantiga bitar och låt koka i en kastrull fylld med vatten och tillsätt kanel, kardemumma, nejlika, svartpeppar, 7 kryddor, lagerblad och salt.
- Värm oljan i en djup stekpanna eller kastrull och tillsätt kycklingbytarna tills de rodnar, sedan tillsätt champinjonerna och rör blandningen tills allt har kokts färdigt.
- Häll riset i stekpannan med kycklingbitarna och champinjonerna, tillsätt sedan salt och häll över lite av kycklingvattnet (vattnet i kastrullen där man kokte kycklingen med alla kryddor) tills vattnet stiger 1 cm.
Låt vattnet koka upp. Sedan koka riset på svag värme i 15 minuter.
- Under tiden rodna pinjenötter i olja. Servera riset med kycklingen i en tallrik med pinjenöttern över.
Publicerat den
17 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar