Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bayerskt ölrågbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett mycket mustigt och saftigt bröd. Går perfekt att skiva och frysa. Det går bra att använda en mörk lättöl gärna av Bayersk typ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och värm ölen till fingervarm ca 37 grader.Häll lite av ölen över jästen och rör om så jästen löser sig.Häll i resten av ölen samt alla övriga ingredienser. Knåda gärna med degkrokar i minst 20 minuter. Pudra lite mjöl över och låt jäsa i ca 40 minuter övertäckt.
  2. Stjälp upp och knåda på mjölat bakbord.Dela i 2 delar och tryck ut varje del till en rektangel ca 2 cm tjock. Rulla ihop från långsidan och lägg med skarven neråt på en plåt.
  3. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Sätt in på nedersta falsen i 200 grader varm ugn, och grädda i ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Trevior 20 augusti 2017

    Testade detta idag. Härligt saftigt och gott rågbröd. Lättbakat dessutom. Tack! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.