Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

BBQ- grillade revbensspjäll med coleslaw

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättesmarrigt! En specialitet från USA:s sydstater är att både grilla och röka i en speciell barbecuegrill. Du får nästan samma resultat med detta recept. Spjällen ska kokas, gärna en dag i förväg, tills köttet nästan lossnar från benen. Bäst grillresultat får du genom indirekt grillning under lock. Liquid smoke finns att köpa på flaska

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, vinäger, salt och liquid smoke i en stor gryta. Dela eventuellt spjällen och lägg ner i det kokande vattnet. Koka spjällen på svag värme i 45 minuter. Stäng av plattan och låt spjällen dra i lagen ca 1 timme. Lyft försiktigt upp de möra spjällen, lägg på ett fat och ställ i kylen. Detta kan göras ett dygn i förväg.
  2. Glaze: Blanda samtliga ingredienser till en sås. Ställ den kallt.
  3. Coleslaw: Skala och riv moroten grovt. Lägg vitkål och morot i en bunke och blanda ordentligt med saltet. Låt stå i rumstemperatur i ca 15 minuter. Vispa ihop majonnäs, crème fraiche, vitvinsvinäger och socker i en skål. Krama ut vätskan ur kål- och morotsblandningen och blanda med majonnässåsen, krydda med svartpeppar.
  4. Pensla revbensspjällen generöst med glazen och grilla dem varsamt, ca 5 minuter per sida. Skär upp spjällen mellan varje ben och servera med coleslaw. Tips! Servera gärna ugnstekt potatis eller potatisgratäng till denna rätt. Mums vad gott!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • CB090501 1 maj 2009

    Det här ska jag prova ikväll tillsammans med familjen. Inte ofta man är ledig dessa helgdagar, då man är bussförare. Men nu ska det njutas desstå mer.

  • tjofaderalla 26 mars 2011

    Vad är fajitamarinad/-sås?

  • Monika46 26 mars 2011

    FAJITAMARINAD = En mexikansk marinad/glaze som ger köttet en rökig doft av spiskummin...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.