Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

BBQ- kyckling med bönsalsa

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smakrika marinerade filéer med supergod salsa med hetta i. Serveras med tortillabröd, pitabröd eller naanbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna på längden till platta skivor. Blanda riven vitlök, roven ingefära, ketchup, soja, honung, sesamolja, citronsaft och svartpeppar till en marinad i en plastpåse. Lägg filéerna i marinaden och marinera i ca 2 timmar.
  2. Skala och hacka löken till salsan. Fräs den i oljan i en kastrull tills den blir mjuk. Tillsätt krossade tomater, tärnad paprika, urkärnade hackad röd chili och ancho chili. Koka under omrörning ca 10 minuter.
  3. Tillsätt urkärnade och tärnade plommontomater och kokta svarta bönor. Låt salsan bli varm. Smaka av med salt, peppar och eventuellt socker.
  4. Ta upp kycklingen ur marinaden. Grilla filéerna 1-2 minuter på varje sida eller tills de är genomgrillade.
  5. Servera kycklingfiléerna med salsa, sallad, och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.