Smakrika marinerade filéer med supergod salsa med hetta i.
Serveras med tortillabröd, pitabröd eller naanbröd.
Instruktioner
- Dela kycklingfiléerna på längden till platta skivor. Blanda riven vitlök, roven ingefära, ketchup, soja, honung, sesamolja, citronsaft och svartpeppar till en marinad i en plastpåse.
Lägg filéerna i marinaden och marinera i ca 2 timmar.
- Skala och hacka löken till salsan. Fräs den i oljan i en kastrull tills den blir mjuk. Tillsätt krossade tomater, tärnad paprika, urkärnade hackad röd chili och ancho chili. Koka under omrörning ca 10 minuter.
- Tillsätt urkärnade och tärnade plommontomater och kokta svarta bönor. Låt salsan bli varm. Smaka av med salt, peppar och eventuellt socker.
- Ta upp kycklingen ur marinaden. Grilla filéerna 1-2 minuter på varje sida eller tills de är genomgrillade.
- Servera kycklingfiléerna med salsa, sallad, och bröd.
Publicerat den
4 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar