Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

BBQ-falukorv med tryffelmos

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En variant på "falukorv i ugn", lite lyxigare, lite mer hetta. Gör du denna en enda gång, så kommer du aldrig att se på falukorv på samma sätt igen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. När den är färdig, tillsätter du övriga ingredienser och stöter eller vispar potatisen till ett färdigt mos. Blanda ingredienserna till korvsåsen i en skål. Skala, kärna ur och skär äpplet i ½ cm tjocka skivor. Pudra äppelskivorna lätt med kanel och stek dem på ganska låg värme i c:a 3 minuter per sida, eller tills de börjar vätska lätt. Skär falukorven i 1 cm tjocka skivor och löken i 2 mm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form med matfett. Doppa falukorvsskivorna i korvsåsen och lägg en korvskiva, lökskiva och äppelskiva efter varandra i en lång rad i formen. Täck med bacon och häll över riven ost. Lägg potatismoset runt om i formen och kör i 175 graders ugn tills osten har smält (c:a 20minuter).
  2. Servera gärna med en grönsallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.