BBQ-kyckling med äppel- och sellerisallad

Tillsammans med den krämiga salladen smakar BBQ-kycklingen ljuvligt!

Ingredienser

4 färska kycklingfiléer (ca 600 g)
1 flaska rökig BBQ-sås (ca 250 ml)
300-400 g rotselleri eller palsternacka
Ca 2 msk olivolja
1 dl riven lagrad cheddarost (ca 50 g)
1 dl lättcrème fraiche
½ dl mjölk
1 msk söt senap
1 rödlök
1-2 äpplen
1 ask körsbärstomater (250 g)
1 huvud romansallad
Salt
Peppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
488
Sparat:
6

Gör så här

Sätt ugnen på 275 grader.

Krydda kycklingen med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Lägg i en ugnssäker form och häll över hälften av såsen. Snabbmarinera i 15 minuter.

Skala och skär rotsellerin i ½ cm tjocka skivor. Skär skivorna i 2 cm breda bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja, ½-1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta i ca 10 minuter.

Mixa ost, crème fraiche, mjölk, senap och salt i matberedaren eller med stavmixer till en krämig konsistens. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.

Skala och strimla löken. Kärna ur, dela och skär äpplet i tunna skivor. Dela tomaterna. Riv salladen i mindre bitar. Blanda grönsakerna med dressingen.

Ställ in kycklingen i ugnen. Sänk till 175 grader och tillaga i ca 12 minuter.

Blanda ner sellerin i salladen. Fördela på tallrikar. Servera med kycklingen och barbecuesås. Rostade potatisklyftor är gott till!
Dela

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Cayene
över 2 månader
av Marre73
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Kyckling recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader