Tillsammans med den krämiga salladen smakar BBQ-kycklingen ljuvligt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 275 grader.
- Krydda kycklingen med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Lägg i en ugnssäker form och häll över hälften av såsen. Snabbmarinera i 15 minuter.
- Skala och skär rotsellerin i ½ cm tjocka skivor. Skär skivorna i 2 cm breda bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja, ½-1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta i ca 10 minuter.
- Mixa ost, crème fraiche, mjölk, senap och salt i matberedaren eller med stavmixer till en krämig konsistens. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
- Skala och strimla löken. Kärna ur, dela och skär äpplet i tunna skivor. Dela tomaterna. Riv salladen i mindre bitar. Blanda grönsakerna med dressingen.
- Ställ in kycklingen i ugnen. Sänk till 175 grader och tillaga i ca 12 minuter.
- Blanda ner sellerin i salladen. Fördela på tallrikar. Servera med kycklingen och barbecuesås. Rostade potatisklyftor är gott till!
Publicerat den
4 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar