Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En enkel gryta, som med fördel kan göras i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka vitlöken, blanda alla ingredienser till marinaden. Tärna kycklingen och lägg i påse, häll på marinaden. Låt stå i minst 1 timme. Strimla morötter, vitkål och purjolök fint. Sila av marinaden från kycklingen och fräs på i en gryta. Fräs på grönsakerna var för sig och häll i grytan med kyckling. Häll på en liten skvätt vatten och låt småputtra c:à 5 minuter. Tillsätt turkisk yoghurt och mjölk, låt få värme. Tillsätt maizena till en fin sås. Låt småputtra i c:a 5-10 minuter.
  2. Serveras med ris
  3. Går även fint att laga med fläskfilé.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fialotta88 28 februari 2013

    Vad är singel vitlök? Menar du de här runda, Solo...?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.