Två sorters sås och blomkålsmos gör den här gratängen riktigt krämig och god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Putsa filén ren från hinnor och dela den på mitten så att den får plats i stekpannan. Salta och peppra runt om. Stek filén gyllenbrun i smöret runtom och efterstek i ugnen ca 15 minuter. Låt den sedan vila 10 minuter.
- Koka under tiden ur pannan med buljongen och grädden. Smaka av med lite salt och peppar. Höj ugnstemperaturen till 225 grader.
- Skär blomkålen i mindre buketter och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa ner roven parmesanost, finhackad gräslök, hackad persilja och smör. Salta och peppra.
- Lägg över blomkålen i en ugnsform. Skär filén i skivor och lägg ovanpå. Fördela bearnaisen på toppen och gratinera mitt i ugnen i 10 minuter.
- Servera gratängen med buljongsåsen och blandade grönsaker.
Publicerat den
25 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar