Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bearnaisegratinerad filé med blomkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Två sorters sås och blomkålsmos gör den här gratängen riktigt krämig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa filén ren från hinnor och dela den på mitten så att den får plats i stekpannan. Salta och peppra runt om. Stek filén gyllenbrun i smöret runtom och efterstek i ugnen ca 15 minuter. Låt den sedan vila 10 minuter.
  3. Koka under tiden ur pannan med buljongen och grädden. Smaka av med lite salt och peppar. Höj ugnstemperaturen till 225 grader.
  4. Skär blomkålen i mindre buketter och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa ner roven parmesanost, finhackad gräslök, hackad persilja och smör. Salta och peppra.
  5. Lägg över blomkålen i en ugnsform. Skär filén i skivor och lägg ovanpå. Fördela bearnaisen på toppen och gratinera mitt i ugnen i 10 minuter.
  6. Servera gratängen med buljongsåsen och blandade grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.