Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bearnaisesås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Egengjord bearnaisesås som passar till grillat, kyckling och kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull på låg värme så att vattnet i smöret lägger sig på botten.
  2. Koka ihop vatten, vinäger, schalottenlök, vitpeppar och dragon i 5-6 minuter tills cirka hälften återstår.
  3. Låt svalna och sila över i en vid kastrull, helst med rundade bottenkanter.
  4. Tillsätt äggulorna och vispa upp till en krämig konsistens på medelhög värme (7 på en 10-gradig skala).
  5. Ta kastrullen från värmen.
  6. Äggkrämen och smöret ska vara ungefär lika varma, så att man nästan bränner sig.
  7. Känn med fingret.
  8. Tillsätt nu smöret, först droppvis, sedan lite mer i taget under ständig vispning, lämna bottensatsen.
  9. Blir såsen för tjock, späd med lite vatten.
  10. Blanda avslutningsvis i dragon, persilja, salt och peppar.
  11. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • bastian46 1 maj 2009

    Åhhh så gott och så enkelt. Jag valde mellan flera olika recept på just bearnaissås och föll för ditt recept eftersom det verkade så enkelt. Jag serverade kycklingfilé, potatis och sallad till. Mumsigt

  • Gurgelfranz 7 februari 2010

    Det måste stå fel enhet på vinägern i receptet? Ska det verkligen vara 3/4 dl vinäger? Såsen blev i min mening fullständigt oätlig....

  • niklasmiddag 15 augusti 2011

    Min fick en fullpott av alla som åt den kvällen! (vi var 9 st!!) Jag tyckte också att det smakade liite syrligt av vinägern, men hade i lite mer dragon precis innan servering och smaken stabiliserades mer. Jag letade runt bland en massa recept men i princip alla innehåller så här mycket vinäger och som sagt - efter lite extra krydda på slutet så blev den alldeles perfekt. Mums!! En solklar femma :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.