Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Béarnaisesås med dragonvinägerbas

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Den smaksatta och hopkokade dragonvinägerbasen kan sparas i kylskåp länge och användas vid varje béarnaisesåstillagning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka först ihop en dragonvinägerbas genom att reducera 4 dl rödvinsvinäger, 3 finhackade schalottenlökar, persilja och persiljekvistar samt någon matsked dragon till kanske 1 dl. Silas. Denna bas luktar illa när man kokar i hop den men kan sparas i månader i kylen och tas fram när man gör béarnaisesåsen:
  2. 3 äggulor blandas med två matskedar vinägerbas i en kastrull i vattenbad.
  3. Tillsätt 1 msk finhackad dragon.
  4. 200 g rumsvarmt smör vispas sakta i under uppvärmning till dess såsen tar sig. Värm inte för mycket så att gulorna koagulerar.
  5. Skulle såsen skära sig, som den lätt gör om den blir för varm eller för kall, starta om med en ny äggula och vispa som attan...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.