Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bearnaisesås med svart trumpetsvamp

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gott till vildsvin!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp dragon, vinäger, lök, vatten och peppar och koka ihop tills hälften återstår.
  2. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan.
  3. Häll äggulorna i en ren kastrull. Sila över vinägerlagen under kraftig vispning. Ställ kastrullen i ett vattenbad över värme. Vispa kontuerligt till en tjock kräm.
  4. Ta kastrullen ur vattenbadet och tillsätt smöret i en fin stråle under fortsatt vispning. Se eventuellt till att bottensatsen inte kommer med. Smak sätt med persilja, salt och peppar.
  5. Rensa och grovhacka svampen, fräs den hastigt i 1 msk smör och vänd ner i bearnaisen. Späd ev med lite vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.