- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 8 timmar
Skriv ut
Detta kött har jag älskat redan som barn. Jag har sedan gjort dem till mina barn och nu är det barnbanen som också är tokiga i det. Numer finns den på ICA Maxi, men är väldigt dyr. Här kommer receptet, älskat av både stora och små.
Instruktioner
- Banka ut lövbiffen eller skär lövtunna skivor av köttet, de skall inte vara tjockare en ca 2 millimeter. Blanda ihop övriga ingredienserna till marinaden.
- I en skål häller man lite av marinaden i botten, sen varvar man kött med marinaden. Se till att allt kött kommer åt marinaden. Ställ köttet övertäckt med plastfolie i kylskåpet i ca 12 timmar.
- Ta upp köttet och lägg ut det på ett ugnsgaller, sätt in det i mitten av ugnen i ca 6-8 timmar på 75º eller längre, de skall vara torra, det skall inte gå att knäcka dem, utan de skall bli lite sega.
- Låt dem kallna innan de serveras. Kan förvaras torrt i över en månad. Det går bra att göra det med olika köttslag,
- Mycket gott som drinktilltugg, mellanmål eller som snacks. Nyttiga också.
- Tips:
Byt ut soya och worcestershiresås mot teriyakisås eller blanda till en egen marinad.
Publicerat den
5 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kanon gott .. jag kan rekomendera detta..
Den är bara såå jätte god!
fy f-n vad gott det blev detta kommer att bli en garanterat hit hemma hos oss
Tack för receptet , detta är så himla gott man kan inte sluta äta det . en femma från mig för detta receptet mmmm
Tack mamma... Nu kan jag göra min egna jerky ;) whoooohooooooo
Absolut det bästa recept på biff jerkey jag har smakat! Får erkänna att de var bättre än mitt.
Hej var ett tag sen jag var inne på din sida nu men detta blev jag sugen på och måste testa nu i veckan skall plocka fram någon älgbit å testa.
Vad är rökolja för något? Ser fram emot att testa detta :)
Testa gärna att byta ut alla ingredienserna i marinaden utom soyan mot HP-sås. HP-sås innehåller ungefär samma ingredienser som den betydligt dyrare worcestershiresåsen, men innehåller dessutom ett flertal kryddor som påminner om de som listas i receptet här ovan samt socker. Alltså 1,5 dl soya + 1 dl HP-sås och inget mer. Och låt gärna köttet ligga ett par dygn i marinaden, Blev lika gott så vitt jag kunde bedöma.
Fantastiskt! Jag smakade precis på en bit "jerky" som jag tillagat enligt detta recept och jag kan inte säga annat än att det smakade jättegott! Jag hade enbart fläskfile hemma så jag använde det i stället och jag bytte ut worcestershiresåsen mot Bulls-Eye's BBQ-sås eftersom jag saknade den förstnämnda såsen. Den rökolja jag använde heter Liquid Smoke av märket "Try Me" och den hittade jag på amerikahyllan på Ica Maxi. Hade tyvärr heller inget vitlökspulver hemma. I övrigt följde jag receptet till punkt och pricka och resultatet blev över förväntan. Tack för ett jättebra recept på marinad och tips på tillagningsmetod!
Receptet få 2/5 det smakar jävligt starkt, omöjligt att äta mycket av. Misstänker rökoljan...
När ni lägger det på galler i ugnen - har ni då långpanna under? Eller droppar det ingenting?