Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Beef jerky cowboy style (torkat kött)

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 8 timmar
Skriv ut

Detta kött har jag älskat redan som barn. Jag har sedan gjort dem till mina barn och nu är det barnbanen som också är tokiga i det. Numer finns den på ICA Maxi, men är väldigt dyr. Här kommer receptet, älskat av både stora och små.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Banka ut lövbiffen eller skär lövtunna skivor av köttet, de skall inte vara tjockare en ca 2 millimeter. Blanda ihop övriga ingredienserna till marinaden.
  2. I en skål häller man lite av marinaden i botten, sen varvar man kött med marinaden. Se till att allt kött kommer åt marinaden. Ställ köttet övertäckt med plastfolie i kylskåpet i ca 12 timmar.
  3. Ta upp köttet och lägg ut det på ett ugnsgaller, sätt in det i mitten av ugnen i ca 6-8 timmar på 75º eller längre, de skall vara torra, det skall inte gå att knäcka dem, utan de skall bli lite sega.
  4. Låt dem kallna innan de serveras. Kan förvaras torrt i över en månad. Det går bra att göra det med olika köttslag,
  5. Mycket gott som drinktilltugg, mellanmål eller som snacks. Nyttiga också.
  6. Tips: Byt ut soya och worcestershiresås mot teriyakisås eller blanda till en egen marinad.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • robzon 15 december 2008

    kanon gott .. jag kan rekomendera detta..

  • Elbrujo 1 februari 2009

    Den är bara såå jätte god!

  • anivarhain 28 februari 2009

    fy f-n vad gott det blev detta kommer att bli en garanterat hit hemma hos oss

  • Gillsan 12 maj 2009

    Tack för receptet , detta är så himla gott man kan inte sluta äta det . en femma från mig för detta receptet mmmm

  • Kockusmaximus 4 november 2009

    Tack mamma... Nu kan jag göra min egna jerky ;) whoooohooooooo

  • HerMaan 10 juli 2010

    Absolut det bästa recept på biff jerkey jag har smakat! Får erkänna att de var bättre än mitt.

  • Goteborgaren 24 augusti 2010

    Hej var ett tag sen jag var inne på din sida nu men detta blev jag sugen på och måste testa nu i veckan skall plocka fram någon älgbit å testa.

  • ravedog1980 6 september 2010

    Vad är rökolja för något? Ser fram emot att testa detta :)

  • bfelten 18 oktober 2010

    Testa gärna att byta ut alla ingredienserna i marinaden utom soyan mot HP-sås. HP-sås innehåller ungefär samma ingredienser som den betydligt dyrare worcestershiresåsen, men innehåller dessutom ett flertal kryddor som påminner om de som listas i receptet här ovan samt socker. Alltså 1,5 dl soya + 1 dl HP-sås och inget mer. Och låt gärna köttet ligga ett par dygn i marinaden, Blev lika gott så vitt jag kunde bedöma.

  • Toby1 22 maj 2011

    Fantastiskt! Jag smakade precis på en bit "jerky" som jag tillagat enligt detta recept och jag kan inte säga annat än att det smakade jättegott! Jag hade enbart fläskfile hemma så jag använde det i stället och jag bytte ut worcestershiresåsen mot Bulls-Eye's BBQ-sås eftersom jag saknade den förstnämnda såsen. Den rökolja jag använde heter Liquid Smoke av märket "Try Me" och den hittade jag på amerikahyllan på Ica Maxi. Hade tyvärr heller inget vitlökspulver hemma. I övrigt följde jag receptet till punkt och pricka och resultatet blev över förväntan. Tack för ett jättebra recept på marinad och tips på tillagningsmetod!

  • Winformula 2 februari 2013

    Receptet få 2/5 det smakar jävligt starkt, omöjligt att äta mycket av. Misstänker rökoljan...

  • Ann1Ksen 12 maj 2014

    När ni lägger det på galler i ugnen - har ni då långpanna under? Eller droppar det ingenting?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.