- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Detta är en gudomligt god amerikansk grillad kyckling även kallad Beer Butt Chicken.
Ett förtydligande.. För att kunna grilla indirekt så behövs en klotgrill
Instruktioner
- Se till att grillen är redo.
- Blanda alla ingredienser till kryddrubben i en liten skål och ställ åt sidan
- Ta bort överflödigt från nacken och rumpan på kycklingen.
Strö över rub på ut och insidan av kycklingen.
- Öppna ölen och häll över ungefär hälften i ett glas vid sidan om ( perfekt till att ha som grillöl under tiden ). Gör ett större hål med hjälp av en konservöppnare i toppen på burken.
- Häll i vitlök, olivolja, rosmarin, timjan, citronsaft och chilipeppar ner i ölen.
- Trä över kycklingen över ölburken.
- Ställ kycklingen på gallret och grilla kycklingen via indirekt grillning i ca 45-70min tills kycklingen är klar, Vi brukar ta ett snitt i lårbenet och kolla så att köttsaften är vit och klar.
Publicerat den
5 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Balanserande på grillen och redo
Måste man ha en grill med lock när man gör denna grillrätt? för den låter ru himla rolig men vil inte försöka om det inte går med en "vanig" grill för om halva kycklingen blir rå alt bränd så har man ju ingen middag.
Helt okej, hade dock för lite briketter så fick göra den färdig i ugnen.
Hm... låter himla litet att balansera kycklingen på en 33cl burk... o där man dessutom druckit upp hälften... blir inte mycke öl kvar där inte. Är det kanske felskrivet?? får en känsla av att en 50cl burk, halvfull med öl, verkar rimligare... Bara en tanke.. då jag läst andra liknande recept, där dem alltid anget 50cl halvfull burk öl... Jag har ju inte testat denna typ av grillning själv... ÄN ;o)