Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Behändiga lådan

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En tonfisklåda med sparris och dill. Vill man variera så kan man ta champinjoner istället för sparris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka riset. Hetta upp soppan, sparrisspadet, gräddfil, salt och peppar.
  3. Lägg riset i botten på en gratängform Fördela tonfisken, dill och sparris ovanpå. Häll över soppblandningen.
  4. Strö på ost Grädda 20-30 min eller tills den fått fin färg.
  5. Variera genom att byta ut sparris och sparrissoppa mot champinjoner och champinjonsoppa.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • frucaos 4 februari 2009

    Mm, den var god, gjorde den med Keldas sparrissoppa och färsk sparris i stället för den slemmiga på burk. Urk. Funderar på att ha på lite skivad tomat nästa gång, tror nog att det skulle vara gott. Dottern på två år tog två portioner, så det är bra betyg! (Inser precis att jag glömde osten, men det var gott ändå, och så slapp vi de kalorierna ...)

  • frucaos 5 februari 2009

    Glömde nämna att rismängden är väldigt snålt beräknad till fyra - jag dubblade till 3 dl, då blev det bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.